sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Uniţi sub Tricolor


În toamna anului trecut grupul de iniţiativă "Noii Golani" au venit cu o iniţiativă de a ajuta copii etnici români din Transnistria, care au trecut prin clipe de calvar acum 6 ani când autorităţile regimului ruso-criminal-separatist de la Tiraspol au încercat să închidă şcolile cu predare în limba română în baza grafiei latine. Tinerii români din Transnistria, împreună cu părinţii şi cu profesorii lor, au rezistat eroic, baricadându-se în şcoli şi nu au permis miliţienilor transnistreni să le ia cladirile unde se desfăşoară procesul educaţional al tinerei generaţii de români.
Acum câteva luni s-a venit cu ideea de mai face un gest (şi în trecut au mai fost acţiuni similare) de susţinere a acestei redute a românismului dincolo de Nistru. S-a imprimat un CD cu muzică românească cu caracter şi mesaj patriotic care a fost vândut. Iar din banii colectaţi, ieri, membri grupului "Noii Golani" au mers la Chiţinău. Acolo s-au întâlnit cu directoarea liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol şi i-au îmânat calculatoarele procurate din banii fraţilor lor din dreapta Nistrului şi din dreapta Prutului.
Mulţumim tuturor celor care nu au rămas reci la iniţiativa grupului "Noii Golani" şi au cumpărat acest CD pentru a ajuta cât de puţin pe cei care strigă în disperare: "Grea e viaţa în străinie! Ne vrem acasă, dulce Românie!"
Din păcate nu prea dispun de poze de la evenimentele din 2004.
Urmăriţi mai jos reportajul realizat de echipa JurnalTv.md referitor la acţiunea grupului "Noii Golani"



Aici mai puteţi vedea un filmuleţ despre tinerii români din Transnistria:

0 comentarii:

Vizitatori

free counters

Accesări

 
www.nFIRME.ro - Promoveaza GRATUIT firmele din Romania si Republica Moldova!