luni, 25 ianuarie 2010

Optimism şi speranţe

Priviţi cu toţii ce am găsit eu azi pe unul din forumurile româneşti:
"E extraordinar ca dupa 80 de ani de comunism, dupa 50 de ani de ocupatie militara sovietica, dupa circa 200 de ani de stapanire rusa chiar la Nistru, dupa decenii de propaganda "moldovenista", dupa sute de mii de basarabeni deportati in Siberia, acesti romani inca exista dincolo de Prut cu milioanele.

Si nu doar atat, ei au ajuns sa ne dea lectii de curaj si democratie, au doborat regimul cainelui rusofon Voronin, au mentinut unitate intre partidele democrate de acolo, au dat primaria Chisinaului unui liberal si sunt mandri de cultura, limba, traditiile si religia lor ortodoxa.

Daca Bucurestiul e sufocat de tiganie, Chisinaul are macar un rau mai curat, mai european si mai civilizat decat triburile lui Gutza si Salam: trebuie sa "suporte" limba si cultura imperiala rusa.

Intre 500.000 tigani bucuresteni si 500.000 rusi si ucrainieni, ii prefer pe acestia din urma ca minoritate "cu probleme". Nu vor fi mai rai ca cei din bozgoristanul "otonomist", treptat ii calmam si pe ei, stiu ei basarabenii cum sa faca cu rusnacii.

Unirea cu R.Moldova ne va aduce o improspatare cu 3 milioane de romani curati si vreo 6-700.000 slavi. Adica vor intra in randurile noastre de doua ori mai multi europeni decat avem noi tigani!!

Dupa Unire, intr-o Romanie cu 23-24 milioane locuitori, minoritatea tiganilor va reprezenta 7-8% din total, maghiarofonii circa 5%, iar slavofonii circa 3%. Restul de 85% vor fi romani, adica un procent de omogeneitate etnica mult mai bun decat au acum francezii sau spaniolii la ei in tara !

Si mai bine 8% maghiari si slavi, decat 8% musulmani arabi si africani. Cred ca si francezii daca ar fi intrebati ar schimba cu noi imediat :))

Pt cei pt care procentajele sunt greu de inteles, imaginati ca sunteti in bloc cu 30 de oameni.
Din acestia 25 sunt romani, 2 sunt tigani, 1 secui, 1 maghiar si 1 rus. Atat!

Unirea se va face, cu rabdare, inteligenta si oportunism istoric. Filat si Chirtoaca vor fi politicieni ai Romaniei Mari! "

5 comentarii:

Mariana S. spunea...

Întotdeauna am fost optimişti...şi cu paşi mărunţi am mai mers pe cale dreaptă...e momentul...rămânem cu aceleaşi sentimente înrădăcinate şi va fi şi "1 rus"!

Mihai spunea...

Nu sunt sigur că ţiganii au aşa un procentaj mare în România. Poate că ei sunt mai vizibili, dar nu şi la fel de mulţi :)

În Republica Moldova, rusofonii reprezintă circa un milion de oameni, inclusiv ruşi, ucraineni, bulgari, dar şi găgăuzi, care mai mult folosesc limba rusă pentru comunicare. Aceste date sunt cu Transnistria, fără această regiune, ar fi vreo 700 mii de rusofoni.

decembrie spunea...

Mihai, exagerezi.

Iar Gagauza este de fapt limba turca.

Astept cu nerabdare momentul in care o democratie europeana va lua prima masura pentru a ridica sporul natural, masura care sa nu duca la inmultirea celor care fac copii DOAR pentru a primi bani de la stat.

Deocamdata TOTI suntem pe minus; doar Franta se lauda cu un amarat 2.3 spor natural (2.1 e necesar pentru a mentine populatie) dar de fapt tot imigrantii sunt cei care ridica sporul respectiv.

Vorbesc despre masuri de genul:
- 10.000 de euro pentru fiecare persoana care implineste varsta de 25~26 de ani (sau daca e cazul, mai repede, exclusiv pentru finantarea studiilor, la varsta majoratului nimeni nu ar putea sa se foloseasca responsabil de banii respectivi. (Programul pe care l-a propus Boc prin care fiecare copil la nastere ar primi o anumita suma de bani, intr-un cont bancar, nu a mai prins contur)

- Impozitarea MASIVA cu pana la 50% din venituri a persoanelor care nu doresc sa aiba copii sau au doar 1 copil.

Astfel, impozitul nu ar fi aplicabil deloc persoanelor intre 20 si 30 de ani si nici celor care au 4 copii / cuplu sau 2 copii / persoana in caz de divort sau concubinaj, indiferent de varsta.

Iar cei peste 30 de ani care nu au atins cifra de 4 copii / cuplu ar urma sa li se calculeze impozitul in functie de varsta pe care o au si numarul de copii.



In principal sunt mai binevenite masurile coercitive impotriva clasei mijlocii si a celor "instariti" si acele masuri care aduc beneficii financiare pe termen lung exclusiv copilului, si NU parintilor pentru ca altfel ajungem iarasi in situatia in care oamenii fac copii doar pentru a primi bani iar apoi "uita" sa-i creasca si sa-i educe in mod responsabil !!!

- Locuinte gratuite, intr-o oarecare masura.


Ceea ce cred eu ca e foarte important este faptul ca oamenii trebuie sa fie ajutati sa inteleaga ca chiar daca unui singur copil pot sa-i asigure cu certitudine "un viitor" (cum se spune) acel copil, odata intrat pe piata fortei de munca va trebui oricum sa suporte sustinerea financiara a 2 persoane pe care le inlocuieste.

decembrie spunea...

Apropo, fain blogu', o sa mai intru.
E placut sa dai de oameni care gandesc la fel. :)

In special in ceea ce priveste Unirea cu Basarabia.

Sergiu Brasoveanu spunea...

Mariana, desi nu am inteles ce ai vrut sa zici cu "1 rus" , esti bravo pentru perseverenta!

domnul Bologan, eu va dau perfecta drepate atat in ceea ce priveste "puterea de a se impune" a tiganilor, cat si in problema minoritatilor din RM, care se identifica prin "vorbitori de limba rusa" indiferent daca sunt turci crestinizati, polonezi, bulgari etc.

decembrie, multumim frumos pentru ideile expuse, apreciere si in primul rand pentru atitudine! Te mai asteptam cu drag! :)

Vizitatori

free counters

Accesări

 
www.nFIRME.ro - Promoveaza GRATUIT firmele din Romania si Republica Moldova!