miercuri, 7 octombrie 2009

Primul Pas al Libertatii





Astăzi, se împlinesc exact 6 luni de la tragicele evenimente de la Chişinău, când poporul român din stânga Prutului a spus un "NU" ferm şi sigur jugului comunismului. Acum jumătate de an, tinerii din toată Ţara, atât din dreapta, cât şi din stânga Prutului, au ieşit în stradă în majoritatea oraşelor Ţării pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de rezultatul alegerilor ce avuseseră loc în ajun. Cele mai importante evenimente s-au petrecut la Chişinău, unde peste 30 de mii de Chişinăueni au eşit în stradă. Protestele paşnice derulate de populaţie, eu evoluat în incursiuni cu forţele de ordine şi ulterior în devastarea clădirilor Parlametului şi Preşedenţiei Republicii Moldova. Aceste lucruri s-au întâmplat datorită provocatorilor infiltraţi în mulţime, foarte tactic, de nu se ştie cine...
Astăzi se împlineşte jumătate de an de la acele evenimente. Noi astăzi nu ne adunăm ca să vorbim despre politică, sau despre distrugerile materiale provocate de provocatori. Noi astăzi ţinem un minut de reculegere în memoria celor omorâţi de forţele de ordine ale statului.Astăzi, suntem alături de familiile, feciorii cărora şi-au dat viaţa pentru ca noi, să trăim într-o Ţară liberă, într-o Ţară a noastră!
Astăzi, la ora 18:00 la Chişinău, cei care nu sunt indiferenţi au aprins câte o lumânare, ulterior, la ora 20:00 la Bălţi şi în alte 16 oraşe ale României, românii basarabeni alături de fraţii lor, românii din dreapta Prutului , au ieşit pentru a aprinde, la fel, câte o lumânare.
La Ploieşti, de asemenea, s-a organizat o asemenea acţiune. Ea a avut loc in Piaţa Victoriei, în preajma monumentului Eroilor Revoluţiei din 1989. Ne-am strâns în jurul la 120 de basarabeni. Alături de noi au fost colegii de la USR (Uniunea Studentilor din Romania) şi simpli trecători care se opreau pentru ţine o lumânare.
A venit să ne zică un cuvânt de bine primarul general al municipiului Ploieşti.
Din păcate presa locală si cea de la Bucureşti nu a dat curs invitaţiei noastre, cu excepţia "Radio Romania".
Prin această acţiune, am văzut încă odata în ochii colegilor că rămân solidari cu cei care au avut de suferit pentru ca ţara noastră să păşească pe făgaşul libertăţii. Am văzut feţe triste când s-a vorbit despre faptul că ne-a costat veţi omeneşti libertatea şi am văzut licăriri în ochii acestor tineri când s-a vorbit despre viitorul luminos pe care avem şansa să îl construim!
Noi nu vom uita niciodată jertfa adusă de fii neamului pentru Ţară, pentru popor, pentru libertatea amândurora!

4 comentarii:

Anonim spunea...

wow... super :X :X

Mariana S. spunea...

şi totuşi e o jertfă prea mare, nu trebuia să se întâmple chiar aşa, nu merita conducerea comunistă atâta "atenţie"...
odihnească-se în pace...:(

ATRAG Iasi spunea...

nu cred ca toti cei 30 de mii au fost "Chisinaueni", tot repsectul pt capitala...

Andrei Bivol spunea...

Referitor la 30.000 de Chisinauieni nu-s nici eu de acord, cel mult 29.999 (eu nu sunt din Ch.):D
Am fost si eu acolo, Nici o schimbare nu vine fara jertve, uneori si omenesti cei 4 tineri merita monumente, pentru ca datorita lor s-au trezit moldovenii si comunitatea internationala, datorita lor nici un deputat din alianta nu a riscat sa-l voteze pe Voronin, datorita lor astazi merg pe strazi fara frica ca in orice moment o sa ma ia pe sus cineva de la "organe"...
Ziua de 7 Aprilie reprezinta momentul cind s-a umplut paharul rabdarii.....
Respect etern celor care au fost victime ale terorii ulterioare....si celor cazut pe altarul libertatii....

Vizitatori

free counters

Accesări

 
www.nFIRME.ro - Promoveaza GRATUIT firmele din Romania si Republica Moldova!