marți, 25 august 2009

Sarbatorile "noastre" cele de toate zilele


Am impresia ca traim intr-o tara a paradoxurilor. Totul se intampla, dupa versiunile oficiale, cel putin, exact invers decat ar fi logic sa se intample. Mi se pare ca totul trebuie facut exact invers ca sa obtii rezultatele scontate. Ma refer la concluziile trase din politica dusa de partidul de guvernamant din ultimii 8 ani. Din toate declaratiile facute de ministrii nostri de externe, istorici, politologi, toti ca unul aserviti puterii pana in maduva oaselor (adica patrioti adevarati ai Republicii Moldova). Din spusele lor reese ca Romania si-a intensificat inzecit politica sa unionista in perioada aflarii la guvernare a unui partid romano-fob prin statut si definitie!
Desigur, urmand vechile traditii ale neamului mioritic de la est de Carpati, este de datoria noastra sa luptam cu oricare contropitor ne-ar ameninta statalitatea, prin orice mijloace posibile! Una din metodele folosite de "boierii-Dumnealor" este promovarea sarbatorilor "noastre" "nationale" prin manifestatii pompoase si ros de urechi prin intermediul Teleradio Moldova zile intregi inainte si dupa fiecare "sarbatoare"!
Si iarasi revenim la paradox! Penrtu ca daca ar veni cineva de peste hotarele stanei noastre si ne-ar intreba ce insemnatate are pentru noi o sarbatoare sau alta, si-ar face cruce si ne-ar merge vestea ca suntem un neam de masochisti, pentru ca serbam datele cele mai tragice din istoria noastra!
Cea mai recenta "sarbatoare" care s-a bucurat de atata atentie in intreaga "tara" este aniversarea a 65 de ani de la operatiunea Iasi-Chisinau dintre 23 si 24 august 1944 in urma careia teritoriul Republicii Moldova a fost "eliberat de sub ocupatia fascista" de catre "eliberatoarea Armata Rosie"!
Eu vin si-mi pun intrebarea: daca tot vrem sa sarbatorim ceva, de ce nu am putea sa sarbatorim altceva?! In ziua de 24 august sunt atatea evenimente : a erupt Vezuviu, vizigotii au ocupat Roma, se naste Ferdinand I, Paolo Coelho, moare Plinius cel Batran, Costache Negruzzi...etc. etc. etc. Putem sarbatori orice, dar numai nu stralucita operatiune Iasi-Chisinau!
Oare chiar e atat de important sa curga iarasi lacrimi pe fata bunicii cand isi aminteste ca in aceste zile calduroase de august au revenit la ea in sat rusii de la care putea a "samogon" si "mahorca"? Ca au arestat si impuscat pe primar, medic si preot, pentru ca acestia au activat pe perioada de "ocupatie" romano-fascista? Oare e atat de important sa sarbatorim ziua inrobirii noastre ca latini, ca reprezentanti ai culturii romane, ca neam mandru si liber?!
Dar daca ar fi doar aceasta sarbatoare marcata cu rosu in calendarul nostru statalist! Dar asa sunt multe sarbatori ale nu stiu cui. Sunt sarbatori pe care ne este sila sa le sarbatorim: 9 mai - Ziua Victoriei; 22 iunie - zi de doliu, inceputul operatiunii Barbarossa, 7 noiembrie - revolutia proletara in Rusia etc.
As veni cu o propunere pentru mai marii tarii, sa permita poporului sa stabileasca sarbatorile care vrea sa le serbeze pentru o data sau alta! Spre exemplu, pentru 9 mai - Ziua independentei Romaniei, 26 iunie - ziua tricolorului, 24 august - ziua de nastere a regelui Romaniei Ferdinand I etc. !
Prea multi si inraiti sunt cei care vor sa ne schimbe identitatea si constiinta de sine! Prea insistent ne baga pe gat statalitatea si dragostea pentru sarbatorile lor de banditi si hoti, care omagiaza evenimente criminale! Dar ei au uitat ca traim , datorita lor, in tara paradoxurilor! Cu cat mai insistent vor dori sa ne faca Neo Homo-Moldo-Sovieticus, cu atat mai putin le va reusi!
Trezeste-te, Patrie Drogata!

4 comentarii:

Unknown spunea...

Nu doar sărbătorile ci și CSI-ul sunt un drog nostalgic. Să vedem în septembrie ce va alege așa zisa R.M.

Unknown spunea...

Cu privire la IPNA, văd că își mențin aceeași politică editorială.

Unknown spunea...

Ha, ha, ha... într-un forum vioent moldovenesc (forum.md) scriam unor etnici ruși cum că de fapt Germania a rămas câștigătoare. :D Moaamăăă ce le-a sărit muștarul, tăbărând apoi pe mine alți etnici ruși. În fine unul mai moderat m-a-ntrebat de ce cred că a așa. I-am scris că dacă brutarul Voronin și rusoaica Zinaida au coborât din Mercedes-uri la monumentul Eternitate, atunci e foarte clar că germanii au învins. Dacă coborau din limuzine tunate pentru lideri de stat Moskvici era altă treabă dar așa... :D

Sergiu Brasoveanu spunea...

Din pacate, Sau din fercire, IPNA isi mentin politica! Din pacate, pt ca dezinformam populatia! Dia fericire, pt ca nu va fi nici un impediment pentru noul guvern ca sa-i inlature din functii, fara ca ei sa impuna scuza ca erau impusi.... In AIE we trust :D

Etnicii rusi sunt cei care stgriga sus si tare ca sunt impotriva nationalismului de orice forma ar fi el...dar sunt cei mai sovini, cu dragostea lor pentru "Rusia Mareata" si "maretul trecut sovietic"

Vizitatori

free counters

Accesări

 
www.nFIRME.ro - Promoveaza GRATUIT firmele din Romania si Republica Moldova!