joi, 12 noiembrie 2009

Liga Sudenţilor Basarabeni din România. Reuniune la Iaşi

În perioada 6 – 8 noiembrie 2009 s-a desfăşurat la Iaşi Forumul Studenţilor Basarabeni din România, organizat de către Asociaţia Tinerilor Români din Afara Graniţelor (ATRAG) Iasi, membră a Ligii Studenţilor Basarabeni din România (LSBR). Forumul a fost găzduit de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

În urma discuţiilor purtate s-a stabilit strategia de programe şi proiecte pentru anul universitar 2009 - 2010, ce vor fi implementate de către LSBR. De asemenea, liderii studenţilor basarabeni din România au purtat discuţii cu Prof. univ. dr . Vasile Astărăstoae (rector al UMF Iaşi) şi Prof. univ. dr. Daniel Condurache, discuţii ce s-au axat pe valorile culturale şi ştiinţifice promovate de către studenţii basarabeni din afara graniţelor.
Proiectele pe care se va axa LSBR în următoarea perioadă sunt “TRIMITE O CARTE PESTE PRUT!” (campanie ce îşi propune colectarea de cărţi la nivel naţional, în special de limbă română şi istoria românilor, cărţi ce vor fi distribuite în liceele şi bibliotecile din Republica Moldova) şi “CARAVANA ADMITERII ŞI EUROPENIZĂRII” (proiect ce vizează promovarea ofertei educaţionale din România în Republica Moldova).
La nivelul LSBR s-a votat înfiinţarea unui departament social, ce va fi coordonat de către Igor Drangoi (membru ATRAG Iaşi şi student al Facultăţii de Drept), având calitatea de vicepreşedinte.


(articol preluat de pe pagina oficială ATRAG)

2 comentarii:

ATRAG Iasi spunea...

P.S. ATRAG-ul vă mulţumeşte pentru prezenţă şi vă mai aşteaptă cu drag! Sper că ne-am îndeplinit misiunea conştiincios!
Nu contează câţi suntem, contează cum suntem!

Sergiu Brasoveanu spunea...

Totul a fost organizat si regizat la cel mai inalt nnivel! Va multumim pentru straduinta depusa si pentru primirea calduroasa! Sa ne auzim de bine!

Vizitatori

free counters

Accesări

 
www.nFIRME.ro - Promoveaza GRATUIT firmele din Romania si Republica Moldova!