vineri, 23 octombrie 2009

Invidie! Invidie! Invidie!

Oamenii de afaceri germani, cu minim 500.000 de euro în conturi, vor să ajute Statul donând un impozit de 5% timp de doi ani. În total sunt 2,2 milioane de germani, iar calculul arată că astfel ar intra in vistieria germană circa 100 de miliarde de euro, destinaţi fortificării economiei, scrie Dan Popa pe blogul lui.
Acest lucru îl faci germanii, pentru sunt germani şi ceea ce este cel mai important, trăiesc în Germania! Dar dacă ar fi la noi aşa ceva, cum credeţi, unde s-ar pierde aceşti bani? Undeva prin multitudinea de hârtii de pe mesele birocraţilor ca nimeni niciodată sa nu le dea de urmă.
Îi invidiez pe nemţi! Îi invidiez pentru faptul că, pe lângă dragostea lor pentru ţară, mai au şi o ţară a lor, în care pot investi cu toţii. Cred că ar fi timpul să preluăm şi lururile bune din occident, nu doar prostia şi desfrânarea.


...cu mult respect, stimabililor români!

6 comentarii:

Zmeu.Victor spunea...

De asta se stie, intre oamenii inteligenti:), multe sunt de preluat si se si preiau deja, doar ca intr-un procent si aspecte nu tocmai satisfacatoare cel putin pentru mine :D, totul depinde de gandire, atat timp cat se procedeaza neproductiv - se si gandeste asa, chiar daca se declara ca suntem/vrem/tindem spre corect :)
Ma face sa zambesc ideia ca oamenii inteligenti(care depaseste notiunea de desptepti) in scurt timp o sa fie persoanele importante in generarea directiilor si orientarilor ;)... pe curand va doresc si la revedere pe acele directii :)

Sergiu Brasoveanu spunea...

....ar trebui sa stim sa alegem graul de neghina! Sau cel mai corect, pentru ca nu suntem cei mai retarzi din lumea asta, ar trebui sa stim sa crestem graul nostru! Care s-ar acomoda perfect la conditiile naostre!

Zmeu.Victor spunea...

Corect

Anonim spunea...

Bine spui Sergiule, dar cred ca te grabeai su nush ce faceai in timp ce postai, ai cam multe greseli, fii mai atent .......... k nu-ti sta bine sa faci greseli la "intelepciunea ta"

Mariana S. spunea...

Dacă să ne gândim la această parte a lucrurilor, Sergiu, am suferi ziua întreagă. Eu încerc să mă bucur de oamenii pe care îi am alătur, de cei de departe care îşi amintesc de mine cu "un drag" sincer (anume), de atmosfera frumoasă care mă mai domină câteodată....nu că optimistă, simplu dornică de bine...Eu ştiu că tu ai acolo prieteni foarte buni, anume cu ei trebuie să începi a schimba lumea din tine şi cei câţiva oameni - "unităţi" din apropiere, flexibili ŞI sensibili la viitorul frumos...(naivă - eu.....aşă-i?:( ooof...) germanilor respect...

Sergiu Brasoveanu spunea...

..multumesc "anonimule/o" pentru sustinere si pentru sesizari ;)
Mariana, eu intotdeauna sunt optimist, dar privind spre altii....devin invidos ca noi , cu totii, nu putem fi la fel :(

Vizitatori

free counters

Accesări

 
www.nFIRME.ro - Promoveaza GRATUIT firmele din Romania si Republica Moldova!