luni, 3 august 2009

Intrebari Post-Factum


Stau si ma gandesc asupra anumitor lucruri care se petrec post alegeri in tarisoara ciobanelului si nu stiu ce sa cred! Nu vi se pare oare si voua ca e prea multa liniste si prea fericita a esit toata lumea din aceasta campanie electorala?! Toti sunt cu zambetul pe buze si adie a primavara in staffurile partidelor care au acces in parlament. Doar ca aceasta liniste, prea asurzitoare, teama mi-e sa nu fie doar un respiro pentru controversata lupta ce se va da pe arena politica a Piciorului de Plai in urmatorii 4 ani!
Am auzit azi vehiculandu-se ideea, precum ca, alianta politica care se naste acuma intre partidele anticomuniste de la Chisinau, nu este decat o bomba cu efect intarziat al PCRM-ului. Si in aceasta ordine de idei, din nou revine in prim plan marele sex-simbol al politicii noastre - Marian Lupu!
Se vorbeste despre faptul ca comunistii vor sta cuminciori (nustiu de ce cuvantul acesta imi trezeste asociere cu carnaciori) in umbra si le vor da voie "aliatilor" sa creeze un nou guvern si sa-si aleaga presedintele pentru viitorii 4 ani. Un presedinte pentru toti - Marian Lupu! Dar, din umbra intunecoasa, isi vor pune in aplicare diabolicul plan: vor incurca guvernarea sa-si onoreze promisiunile pe toate caile oficiale, care le sunt disponibile prin cele 48 de mandate in parlament si prin presedintele ales de toti in comun acord, pentru a oferi stabilitate politica Gurei de Rai. Si pe cai neoficiale, pe care le-au tot consolidat in cei 8 ani de "domnie" vitrega. Astfel, ajutati de criza economica acuta si de starea de saracie lucida in care este acuma in Moldova, guvernarea verde-albastra-galbena nu v-a reusi prea multe sa faca in cei 4 ani acordati de constitutie pentru satisfacerea madatului. Peste 4 ani revin comunistii cu o campanie electorala de discreditare, reiau puterea in stat, intr-un stat care are, cat de cat, niste baze economice si iarasi stau pe spinarea noastra, a urmasilor mioritei, inca vro' 8 ani!
Logic este sa nu credem in aceste presupuneri! Deoarece partidele din coalitie s-au incadrat in cursa electorala fiind constiente de abilitatile lor si le-au pus bine pe balanta versus cu problemele tarii inainte de a se inscrie in cursa electorala! Dar iarasi ma ingrijoreaza un fapt! Fapt, care va v-a parea banal la prima vedere, dar totusi... Pastor pe turma de mioare, vine Lupu?! Sa nu credeti ca sunt un superstitios! Imi pun si eu doar niste intrebari pos-factum si ante-factum, recurgand la niste alegorii, prafrazari si matafore pentru ami exprima gandurile.
Noua, celor de mai jos, nu ne ramane nimic altceva defacut, decat sa clatinam talanca cat mai tare ca sa adunam pe cat posibil turma in jurul pastorilor si sa o consolidam, pentru ca cat de putin sa usuram procesul de pastorit din urmatorii 4 ani.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Si pe undeva este si Scufita Rosie...

Sergiu Brasoveanu spunea...

...formele fixe ale materiei in univers au dimensiuni diferite, daca le raportezi la inghiul prismei prin care le privesti! Daca zici ca este si Scufita Rosie pe undeva......o fi ea poate...eu nustiu!

Vizitatori

free counters

Accesări

 
www.nFIRME.ro - Promoveaza GRATUIT firmele din Romania si Republica Moldova!