marți, 16 februarie 2010

Biblioteci moderne în satele moldoveneşti


Fondul de carte a circa 40 de biblioteci şcolare şi săteşti din
localităţile rurale ale R. Moldova, va fi reînnoit cu ajutorul
campaniei „Trimite o Carte peste Prut”, desfăşurată în perioada
decembrie 2009-ianuarie 2010 în România şi lansată de Liga Studenţilor
Basarabeni din România în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi
Sportului al R. Moldova.
„Cărţile colectate în România vor ajunge acolo unde este cea mai mare nevoie, unde este lipsă de carte în grafia latină. Este un lucru necesar, pe care îl aşteaptă bibliotecile şi şcolile de la sate. Fondul de carte în grafie latină, din mediul rural era cu 2-3 ani în urmă de 20-30 % din total. Tinerii de la sate nu au o ocupaţie atâta vreme cât nu există o carte pe care doresc să o citească şi nu o poate găsi la el în comunitate”, a spus Ion Ciobanu, ministrul tineretului şi sportului, în cadrul unei conferinţe de presă consacrată rezultatelor intermediare ale campaniei.

Tudor Cojocaru, preşedintele Ligii Studenţilor basarabeni din România şi din Bucureşti afirmă că tematica volumelor colectate este diversă şi satisface în mare parte doleanţele profesorilor şi directorilor de şcoli care au fost chestionaţi în ajunul campaniei. Sunt cărţi cu tematică şcolară, literară, ştiinţifică, beletristică, literatură clasică, românească, cărţi istorice, de gimnaziu şi liceu.

Prima tranşă constituie 3 mii de volume care au ajuns deja în satele şi şcolile din raioanele Soroca, Glodeni, Anenii Noi, Drochia. Cărţile sunt colectate de la partenerii Ligii Studenţilor din România, care reprezintă persoane fizice şi juridice.

(Timpul.md)

0 comentarii:

Vizitatori

free counters

Accesări

 
www.nFIRME.ro - Promoveaza GRATUIT firmele din Romania si Republica Moldova!